Astrd H. Roemer Foto: © Nicolaas Porter

Astrd H. Roemer Foto: © Nicolaas Porter

Stichting Cimaké Foundation organiseert WAS GETEKEND

Een literaire en culturele avond rondom en met schrijver Astrid H. Roemer.

Met o.a. Karin Amatmoekrim, Arjan Peters, Izaline Calister en Sabrina Starke

Vrijdag 22 mei 2015: 20.30 uur, Compagnietheater Amsterdam 

“…In de vuilnishopen van de slavernij, het kolonialisme en de moderne tijd heb ik gezocht naar niet-afbreekbare resten om mijn authenticiteit als Surinaams-Nederlandse vrouw opnieuw te beleven…” (Astrid H. Roemer). 

De Surinaams Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer (1947) treedt na tien jaar van zelfverkozen anonimiteit voor het eerst weer in de openbaarheid en gaat deze avond in gesprek met Arjan Peters, literair redacteur van De Volkskrant, over haar schrijversleven, haar oeuvre en vooral haar nieuwste werk.

Sabrina Starke. Foto © Lenny Oosterwijk

Sabrina Starke. Foto © Lenny Oosterwijk

Izaline Calister. Foto © Michiel van Kempen

Izaline Calister. Foto © Michiel van Kempen

Roemers gedichten uit de bundel  NoordZeeBlues zijn speciaal voor deze avond op muziek gezet door Izaline Calister, Sanne Landvreugd, Pablo Nahar en Sabrina Starke. 

Een culturele avond met gesprek, gesproken essays  door Karin Amatmoekrim en Gloria Wekker, en gezongen gedichten door Izaline Calister, Roël Calister, Pablo Nahar en Sabrina Starke.  

Deze avond is een onderdeel van het project ‘Hommage aan Astrid H. Roemer’. Dit project vormt de derde aflevering in een drieluik over Caraïbisch-Nederlandse schrijvers die literair en politiek van betekenis zijn voor hun land van herkomst en hun land van aankomst, Nederland. De vorige projecten waren gewijd aan Edgar Cairo en Frank Martinus Arion.

logo-compagnietheater

Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, 1012 CX Amsterdam
Online kaartverkoop www.compagnietheater.nl
Vrijdag 22 mei, 20.30 uur
Toegang € 12,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-⁠⁠⁠⁠⁠⁠pas: € 10,00