Roemers Drieling in NieuwspoortExpositie over Astrid Roemer

Opening tentoonstelling ‘Roemers Drieling’

Evenement, Centrale Bibliotheek Den Haag
Iris-Kensmil

Portret van Astrid H. Roemer door Iris Kensmil

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening van de expositie Roemers Drieling, genoemd naar de trilogie van de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer: Gewaagd levenLijken op liefde en Was Getekend. Verschillende internationale kunstenaars lieten zich door de boekenreeks inspireren: Marlene Dumas, Esiri Erheriene-Essi, Farhad Foroutanian, Fabrice Hünd, Iris Kensmil, Christian Nyampeta, Urok Shirhan en Wendela de Vries .

Sprekers zijn: Wethouder Rabin Baldewsingh, wethouder SWWS (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport). Marlene Dumas  en Jaap Goedegebuure (Neerlandicus)

Muzikale omlijsting
De gedichten van Astrid H. Roemer zijn door Frank Ong-Alok op muziek gezet en worden door Fleur Tolman gezongen. Van de CD Omhels mijspelen zij enkele liedjes.

Over de tentoonstelling
Roemers Drieling is genoemd naar de trilogie van Astrid H. Roemer, een literaire verbeelding van een tribunaal dat nooit heeft plaatsgevonden: de berechting van de daders van de Decembermoorden. Het is een eerbetoon aan de schrijfster, die recent de P.C. Hooftprijs 2016 won.