Filmpremière: “FRANK MARTINUS ARION: YU DI KÒRSOU’’ (Landskind)

DVD Arion

DVD Arion

Op donderdag 10 oktober 2013 vond in de OBA te Amsterdam de première plaats van de documentaire: “FRANK MARTINUS ARION: YU DI KÒRSOU” van regisseur Cindy Kerseborn.

Tevens werd Heimwee en de Ruïne, de verzamelde gedichten van Frank Martinus Arion, gepresenteerd door Thomas van den Bergh, van Uitgeverij De Bezige Bij.
Op 10 oktober wordt herdacht dat Curaçao een onafhankelijk land werd binnen het Koninkrijk. De Nederlands- Curaçaose romanschrijver, dichter, taalkundige en voorvechter van het Papiame ntu, Arion, staat centraal in de documentaire ‘FRANK MARTINUS ARION: Yu di Kòrsou’. Arions roman Dubbelspel werd als eerste gratis verspreid in de jaarlijkse campagne ‘Nederland leest’, in een oplage van 700.000. In deze film praat Arion ook over de ‘moedige vrouwen’ in zijn romans en over het Antilliaans machismo.

Heimwee en de Ruïne, de verzamelde gedichten van Frank Martinus Arion is te koop voor: € 24,90 bij De Bezige Bij.

De DVD bestellen

De film “FRANK MARTINUS ARION: YU DI KÒRSOU’’ en de manifestatie Hommage aan Frank Martinus Arion kwamen tot stand mede dankzij de financiële steun van:
Alumnifonds Universiteit Amsterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, CBK Amsterdam, CBK Zuidoost, Fundashon Bon Intenshon, Mondriaan Fonds,Letterenfonds,  Pr. Bernhard Cultuur Fonds,  Pr. Bernhard Cultuur Fonds Caribisch Gebied,  Stichting Democratie en Media, Stichting Lira Fonds, Stadsdeel Zuidoost, VSB fonds, uitgeverij de Bezige Bij, Theater van ‘t Woord OBA en Michael en Vani Elias-de Haseth.