Frank_Martinus_Arion

Vrijdag 12 april 2013: 20.00 uur was er in De Balie te Amsterdam een literaire- en culturele avond ter ere van schrijver
Frank Martinus Arion

Georganiseerd door Stichting Cimaké Foundation i.s.m. De Balie en De Bezige Bij

Deze Arion-avond is het tweede deel van een drieluik over Caraïbische schrijvers die literair en politiek van betekenis zijn voor hun land van herkomst en hun land van aankomst. De eerste uit de serie was Edgar Cairo. Tijdens deze avond staat het werk van de Caraïbisch – Nederlandse schrijver Frank Martinus Arion (1936) centraal on der de titel: Arion: de man, de vrouw, de poëzie

Moedige vrouwen versus macho-mannen, liefde, Curaçao en zijn eilandgenoten spelen een belangrijke rol in het literaire werk van Arion, die een groot aantal romans en gedichten schreef, waaronder het befaamde Dubbelspel.

Een literaire en culturele avond met debat en voordrachten van essays en gedichten door: Aart G. Broek, Giselle Ecury, Walter Palm, Igma van Putte, Wanda Reisel, Collin Schorea en Paulette  Smit.

Met zang en muziek van Margi Martinus en de Tambú Papia spelers.

Gespreksleider: Arjan Peters (literair redacteur De Volkskrant)

“het machogedrag van de mannen wordt in stand gehouden door de vrouwen”

Arion draagt zijn in 1974 met de Van der Hoogtprijs bekroonde boek Dubbelspel, op: ‘Aan vrouwen met moed’. Dit motto wordt van verschillende kanten belicht en is onderwerp van het debat.

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam